Kotlety z grzybów mrożonych to smaczny i prosty sposób na przygotowanie pysznego dania. Są one łatwe w przygotowaniu, a ich smak jest niezwykle aromatyczny. Grzyby są bogate w witaminy i minerały, dzięki czemu są zdrowe i pożywne. Kotlety z grzybów mrożonych można podawać z ryżem lub kaszą, a także z dodatkiem warzyw. To idealne danie na obiad lub kolację.
Przepis na kotlety z grzybów mrożonych
Składniki:
- 200 g mrożonych grzybów
- 1 cebula
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 jajko
- sól i pieprz do smaku
- oliwa do smażenia
Sposób przygotowania: Najpierw rozmrozić grzyby. Następnie drobno posiekać cebulę i wrzucić do miski. Dodać grzyby, bułkę tartą, jajko, sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać oliwę i uformować kotlety z masy grzybowej. Smażyć je na małym ogniu przez ok. 5-7 minut z każdej strony.
Polecamy!
Jeśli szukasz prostego i smacznego dania, to kotlety z grzybów mrożonych będą idealnym wyborem! Przygotujesz je w kilka chwil, a ich smak Cię zachwyci! Spróbuj tego pysznego dania już dziś!