Placek Pani Walewskiej to tradycyjny, polski deser. Jest to słodki placek z kruszonką i owocami. Placek jest bardzo prosty w przygotowaniu, a jego smak jest niezwykle aromatyczny i słodki.
Kluczem do udanego placka jest odpowiednie proporcje składników. Ciasto powinno być lekkie i puszyste, a kruszonka chrupiąca. Owoce dodają deserowi świeżości i delikatnego smaku.
Placek Pani Walewskiej jest idealnym deserem na każdą okazję. Można go podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jest to doskonały sposób na zakończenie obiadu lub spotkanie ze znajomymi.
Przepis na placek pani walewskiej
Składniki:
- 3 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki masła
- 1/4 szklanki mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/4 szklanki posiekanych orzechów laskowych
- 1/4 szklanki posiekanego cukru waniliowego
- 1/4 szklanki posiekanych rodzynek
- 1/4 szklanki posiekanych suszonych moreli lub świeżych owoców sezonowych (opcjonalnie)
„Jeśli chcesz przygotować pyszny deser dla swojej rodziny lub przyjaciół, polecam Placek Pani Walewskiej! To prosty w przygotowaniu placek, który zachwyci Twoich gości swoim smakiem i aromatem.”