Placek Pani Walewskiej

Placek Pani Walewskiej to tradycyjny, polski deser. Jest to słodki placek z kruszonką i owocami. Placek jest bardzo prosty w przygotowaniu, a jego smak jest niezwykle aromatyczny i słodki.

Kluczem do udanego placka jest odpowiednie proporcje składników. Ciasto powinno być lekkie i puszyste, a kruszonka chrupiąca. Owoce dodają deserowi świeżości i delikatnego smaku.

Placek Pani Walewskiej jest idealnym deserem na każdą okazję. Można go podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jest to doskonały sposób na zakończenie obiadu lub spotkanie ze znajomymi.

Przepis na placek pani walewskiej

Składniki:

  1. 3 szklanki mąki pszennej
  2. 1/2 szklanki cukru
  3. 1/2 szklanki masła
  4. 1/4 szklanki mleka
  5. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  6. 1/4 szklanki posiekanych orzechów laskowych
  7. 1/4 szklanki posiekanego cukru waniliowego
  8. 1/4 szklanki posiekanych rodzynek
  9. 1/4 szklanki posiekanych suszonych moreli lub świeżych owoców sezonowych (opcjonalnie)

„Jeśli chcesz przygotować pyszny deser dla swojej rodziny lub przyjaciół, polecam Placek Pani Walewskiej! To prosty w przygotowaniu placek, który zachwyci Twoich gości swoim smakiem i aromatem.”

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz