Makaron z szparagami marynowanymi to pyszne i łatwe do przygotowania danie. Jest idealnym połączeniem smaku słodkiego, kwaśnego i lekko pikantnego. Makaron jest ugotowany al dente, a szparagi marynowane w occie balsamicznym, oliwie z oliwek i czosnku. To połączenie tworzy niesamowity smak, który można podawać na ciepło lub na zimno.
Dodanie odrobiny parmezanu i świeżego oregano sprawia, że danie jest jeszcze bardziej aromatyczne. Można je również doprawić solą i pieprzem wedle uznania. Makaron z szparagami marynowanymi to doskonała opcja na obiad lub kolację, która zadowoli każdego.
Przepis na makaron z szparagami marynowanymi
Składniki:
- 1/2 kg makaronu
- 1/2 kg szparagów
- 3-4 łyżki octu balsamicznego
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek
- 1-2 ząbki czosnku
- Parmezan (opcjonalnie)
- Oregano (opcjonalnie)
- Sól i pieprz do smaku
Polecam!
Jeśli szukasz prostego i smacznego dania, polecam spróbować makaronu z szparagami marynowanymi. To połączenie smaku słodkiego, kwaśnego i lekko pikantnego sprawia, że jest to idealny posiłek na obiad lub kolację. Przygotowanie tego dania jest proste i niedrogie, a efekt końcowy – wspaniały!