Antrykot wołowy to jedno z najbardziej popularnych dań mięsnych. Jest to kawałek mięsa pochodzącego z żeber wołu, które jest bardzo delikatne i soczyste. Antrykot wołowy ma w sobie dużo smaku i jest idealny do przygotowania na obiad lub kolację. Można go przygotować na różne sposoby, dzięki czemu można cieszyć się różnorodnością smaków.
Antrykot wołowy jest bardzo zdrowym i pożywnym daniem. Zawiera dużo białka, witamin i minerałów, a także nienasycone kwasy tłuszczowe, które są ważne dla utrzymania zdrowia serca. Ponadto antrykot wołowy jest łatwy w przygotowaniu i można go dopasować do wielu różnych potraw.
Przepis na antrykot wołowy
Składniki:
- 1 kg antrykotu wołowego
- 3 łyżki oleju
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1/4 szklanki soku z cytryny
- 1/4 szklanki octu winnego
- 1/4 szklanki ostrego sosu chili
- 1 łyżeczka soli morskiej
- 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
Polecamy!
Jeśli chcesz spróbować pysznego antrykotu wołowego, polecamy nasz przepis. Przygotujesz go w kilka minut i będzie on doskonałym dodatkiem do Twojej ulubionej potrawy. Spróbuj tego pysznego dania i ciesz się smakiem!