Pasztet wieprzowy z pieczarkami to idealne danie na każdą okazję. Jest łatwy w przygotowaniu, a jego smak jest niesamowity. Pasztet wieprzowy z pieczarkami składa się z mięsa wieprzowego i pieczarek, które są mielone razem i doprawiane przyprawami. Następnie całość jest formowana w kształt pasztetu i smażona na patelni lub pieczona w piekarniku. Pasztet można podawać na ciepło lub na zimno, a także udekorować go ulubionymi dodatkami.
Przepis na pasztet wieprzowy z pieczarkami
Składniki:
- 500 g mięsa wieprzowego
- 200 g pieczarek
- 1 cebula
- 3 łyżki masła
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki czarnego pieprzu
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
- 2 jajka
Polecamy!
Jeśli szukasz pysznego dania, które będzie hitem na Twoim stole, to pasztet wieprzowy z pieczarkami jest idealnym rozwiązanie. Przygotujesz go szybko i bezboleśnie, a jego smak będzie Cię zachwycać. Spróbuj tego pysznego dania już dziś!
CategoriesBez kategorii