Wegańskie ciasto z chrupiącą kruszonką

Wegańskie ciasto z chrupiącą kruszonką

Wegańskie ciasto z chrupiącą kruszonką to pyszne i proste w przygotowaniu danie. Ciasto jest delikatne, a kruszonka nadaje mu chrupkości. Można je podawać na deser lub jako słodki dodatek do obiadu. Jest to idealny sposób na ucztowanie wegan i miłośników słodyczy.

Ciasto można przygotować z różnych składników, takich jak mąka, cukier, olej, masło orzechowe i inne. Kruszonka składa się z mieszanki płatków owsianych, orzechów lub migdałów i cukru. Dodatkiem mogą być też suszone owoce lub czekolada.

Wegańskie ciasto z chrupiącą kruszonką jest łatwe w przygotowaniu i smaczne. To doskonała opcja dla osób, które szukają szybkiego i prostego deseru lub dodatku do obiadu.

Przepis na Wegańskie Ciasto z Chrupiącą Kruszonką

Składniki:

  1. 1 ½ szklanki mąki pszennej
  2. ½ szklanki cukru
  3. ¾ szklanki oleju roślinnego
  4. 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  5. ½ szklanki masła orzechowego
  6. 1 ½ szklanki płatków owsianych
  7. ½ szklanki posiekanych orzechów lub migdałów
  8. ¼ szklanki cukru trzcinowego
  9. (Opcjonalnie) ¼ szklanki suszonego owocu lub czekolady w kostkach

 

Polecam!

Jeśli szukasz prostego i smacznego deseru lub dodatku do obiadu, polecam wegańskie ciasto z chrupiącą kruszonką. Przygotujesz je w kilka minut i będzie ono smakować wybornie!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz