Aksamitna pomidorowa z bazylią

Aksamitna pomidorowa z bazylią to aromatyczne i smaczne danie, które jest idealnym połączeniem pomidorów, bazylii i innych ziół. Jest to łatwe w przygotowaniu danie, które może być podawane na obiad lub kolację. Aksamitna pomidorowa z bazylią jest pełna smaku i ma delikatną teksturę. Dodatek bazylii nadaje potrawie lekko słodki smak, a także piękny zielony kolor.

Aksamitna pomidorowa z bazylią jest doskonałym dodatkiem do ryżu lub makaronu. Możesz również użyć jej jako sosu do mięs lub warzyw. To danie jest łatwe w przygotowaniu i może być przygotowane w ciągu kilku minut.

Przepis na Aksamitna pomidorowa z bazylią

Składniki:

  1. 3 średnie pomidory
  2. 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  3. 1/4 szklanki posiekanej bazylii
  4. 1/4 szklanki posiekanych listków oregano
  5. 1/4 szklanki posiekanego czosnku
  6. Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu.

2. Dodaj pokrojone pomidory, bazylię, oregano, czosnek, sól i pieprz do smaku.

3. Smaż mieszaninę przez około 5 minut, aż pomidory zmiękną.

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz