Babka karmelowa miękka i puszysta

Babka karmelowa miękka i puszysta to idealny deser na każdą okazję. Jest delikatna, słodka i bardzo aromatyczna. Przepięknie pachnie cynamonem, wanilią i karmelem. Skórka jest chrupiąca, a w środku babka jest miękka i wilgotna. Dodatek karmelu sprawia, że smak jest niezwykle intensywny.

Babka karmelowa miękka i puszysta to doskonała propozycja na rodzinne spotkanie lub uroczystość. Możesz ją przygotować zarówno na słodko, jak i na słono. Z powodzeniem możesz dodać do niej owoce lub orzechy.

Jeśli szukasz deseru, który zachwyci Twoich gości, to babka karmelowa miękka i puszysta będzie idealnym wyborem!

Przepis na Babkę Karmelową Miękką i Puszystą

Składniki:

  1. 3 szklanki maki pszennej
  2. 1/2 szklanki cukru
  3. 1/4 szklanki oleju
  4. 3 jajka
  5. 1/2 szklanki mleka
  6. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  7. 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  8. 1/4 łyżeczki soli
  9. 1/4 szklanki masła roztopionego
  10. 1/4 szklanki syropu klonowego lub miodu

 

„Polecam spróbować tego przepysznego deseru – Babki Karmelowej Miękkiej i Puszystej! Jest ona delikatna, aromatyczna i bardzo smaczna. Przygotujesz ją w kilku prostych krokach, a jej smak zachwyci Twoich gości!”

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz