Ryba mielona to danie, które jest bardzo popularne wśród miłośników ryb. Jest to łatwy i szybki sposób na przygotowanie smacznego posiłku. Ryba mielona może być przygotowana zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można ją podawać z ryżem lub ziemniakami, a także z warzywami. Jest to idealny pomysł na obiad lub kolację.
Przepis na rybę mieloną
Składniki:
- 500 g filetu z ryby
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
Filet z ryby należy drobno posiekać lub zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło i olej, wrzucić cebulę i czosnek, smażyć do momentu aż cebula się zeszkli. Następnie dodać rybę mieloną, doprawić solą, pieprzem oraz oregano. Smażyć ok 10 minut, a następnie dodać sok z cytryny. Gotowe danie podawać od razu.
Polecamy!
Jeśli szukasz prostego i smacznego dania, to Ryba mielona jest idealnym wyborem! Przygotujesz je w kilka chwil, a Twoi goście będą mile zaskoczeni tym pomysłem! Spróbuj tego dania już dziś!