Wegańska jaglanka na zimno

Wegańska jaglanka na zimno

Wegańska jaglanka na zimno to idealny pomysł na szybki i zdrowy posiłek. Jaglanka jest bogata w białko, witaminy i minerały, a także ma niski indeks glikemiczny. Jest łatwa do przygotowania i można ją urozmaicić dodając ulubione warzywa lub owoce. Wegańska jaglanka na zimno to doskonała opcja dla osób, które chcą jeść zdrowo i smacznie.

Jaglanka na zimno może być podawana samodzielnie lub jako dodatek do sałatek, kanapek lub innych dań. Można też dodać do niej orzechy, pestki lub suszone owoce, aby urozmaicić smak. Wegańska jaglanka na zimno to doskonała opcja dla wegan i wegetarian, ale również dla osób, które chcą jeść zdrowo.

Przepis na Wegańską Jaglankę na Zimno

Składniki:

  1. 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  2. 1/4 szklanki jogurtu sojowego
  3. 1 łyżeczka miodu
  4. 1 łyżeczka soku z cytryny
  5. 1/4 łyżeczki soli
  6. Opcjonalnie: 1/4 szklanki ulubionych warzyw lub owoców (np. pomidorów, ogórków, truskawek)

Kroki:

    1. Ugotuj kaszę jaglaną według instrukcji na opakowaniu.
    2. Wymieszaj jogurt sojowy, miód, sok z cytryny i sól w misce.
    3. Dodaj ugotowaną kaszę jaglaną do miski i wymieszaj składniki.
    4. Dodaj ulubione warzywa lub owoce i wymieszaj składniki.
    5. Podawaj wegańską jaglankę na zimno.

 

Wegańska jaglanka na zimno to doskonała propozycja dla osób, które chcą jeść zdrowo i smacznie. To proste i szybkie danie można przygotować w kilka minut i cieszyć się pełnią smaku. Dodatkowo można je urozmaicić dodając ulubione warzywa lub owoce. Spróbuj przygotować wegańską jaglankę na zimno już dziś!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz