Kotlety schabowe nadziewane

Kotlety schabowe nadziewane to jedno z najbardziej popularnych dań w polskiej kuchni. Są one przygotowywane z mięsa schabowego, które jest mielone i mieszane z różnymi składnikami, takimi jak cebula, jajko, bułka tarta lub mleko. Następnie mięso jest formowane w kotlety i nadziewane serem, szynką lub innymi składnikami według uznania. Kotlety są smażone na patelni lub pieczone w piekarniku.

Kotlety schabowe nadziewane są bardzo smaczne i łatwe do przygotowania. Można je podawać z różnymi dodatkami, takimi jak frytki, surówki lub puree ziemniaczane. Są one idealne do obiadu lub kolacji dla całej rodziny.

Kotlety schabowe nadziewane to doskonały sposób na przygotowanie smacznego i pożywnego posiłku. Przygotuj je samodzielnie lub podaruj bliskim swojej kulinarne umiejętności!

Przepis na kotlety schabowe nadziewane

Składniki:

  1. 500 g mięsa mielonego (schabu)
  2. 1 cebula
  3. 1 jajko
  4. 3 łyżki bułki tartej
  5. 3 łyżki mleka
  6. sól i pieprz do smaku
  7. (opcjonalnie) ser, szynka lub inne składniki do nadzienia

Sposób przygotowania:

1. Wymieszać mięso mielone ze startą cebulą, jajkiem, bułką tartą i mlekiem oraz doprawić solą i pieprzem do smaku.

2. Formować kotlety o grubości ok. 1 cm i nadziewać je serem, szynką lub innymi składnikami według uznania.

3. Smażyć na rozgrzanie patelni z odrobiną oleju aż do zrumienienia.

Podawać gorące.

Polecamy!

Jeśli szukasz prostego i smacznego dania dla całej rodzinny, Kotlety Schabowe Nadziewane to idealny wybór! Przygotuj je samodzielne lub podaruj bliskim swoje kulinarne umiejętności!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz