Koszyczek wielkanocny z makaronu

Koszyczek wielkanocny z makaronu to tradycyjne danie, które jest przygotowywane na święta Wielkanocy. Jest to smaczna i prosta potrawa, która może być przygotowana zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składa się ona z makaronu, sera, szynki lub innych składników wedle uznania. Można go podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek do innych dań.

Koszyczek wielkanocny z makaronu jest bardzo popularnym daniem w Polsce. Jego przygotowanie nie wymaga dużo czasu ani umiejętności kulinarnych. Można go przygotować na różne sposoby, a także dodać do niego ulubione składniki. Jest to idealne danie na rodzinne spotkania i świąteczne uroczystości.

Przepis na koszyczek wielkanocny z makaronu

Składniki:

  1. 500 g makaronu
  2. 200 g sera żółtego
  3. 100 g szynki
  4. 1 cebula
  5. 3 jajka
  6. 1 łyżka masła
  7. sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1. Ugotuj makaron al dente według instrukcji na opakowaniu. Odcedź i odstaw do ostygnięcia.

2. Pokrój szynkę i cebulę w drobną kostkę.

3. W misce połącz ugotowany makaron, pokrojoną szynkę, cebulę oraz starty ser.

4. Dodaj jajka, masło oraz sól i pieprz do smaku.

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz