Paszteciki krucho-drożdżowe z kapustą

Paszteciki krucho-drożdżowe z kapustą to tradycyjne danie, które jest popularne w całej Polsce. Paszteciki są przygotowywane z ciasta drożdżowego i nadziewane farszem z kapusty i mięsa. Są one smażone na głębokim tłuszczu lub pieczone w piekarniku. Paszteciki są idealnym daniem na obiad lub kolację, a także doskonałym pomysłem na przekąskę.

Przepis na paszteciki krucho-drożdżowe z kapustą

Składniki:

  1. 500 g mielonego mięsa wołowego
  2. 1 duża cebula, posiekana
  3. 1 łyżka masła
  4. 1 łyżeczka soli
  5. 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
  6. 3 szklanki startej białej kapusty
  7. 1/4 szklanki bułki tartej
  8. 2 jajka, lekko rozbite
  9. 3 szklanki mąki pszennej
  10. 1/4 szklanki oleju roślinnego
  11. 1/2 szklanki letniego mleka
  12. 2 łyżeczki suchych drożdży

„Polecam paszteciki krucho-drożdżowe z kapustą! To danie jest proste do przygotowania i smakuje wspaniale. Jest to idealna opcja na obiad lub kolację, a także doskonała przekąska. Spróbuj tego tradycyjnego polskiego dania i ciesz się smakiem!” 

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz