Ciasto z ananasem i kokosem to pyszne połączenie słodkiego smaku ananasa i delikatnej nutki kokosu. Jest to idealny deser na letnie dni, gdyż jest lekki i orzeźwiający. Ciasto jest łatwe w przygotowaniu, a jego składniki są łatwo dostępne.
Kremowe ciasto z ananasem i kokosem można podawać na ciepło lub na zimno. Można je również udekorować bitą śmietaną lub owocami sezonowymi. To idealny deser do podania gościom lub rodzinie.
Ciasto z ananasem i kokosem jest bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Jego słodko-kwaśny smak sprawia, że każdy będzie chciał spróbować tego pysznego deseru!
Przepis na ciasto z ananasem i kokosem
Składniki:
- 1 puszka ananasa (400 g)
- 3/4 szklanki mleka skondensowanego słodzonego
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
- 1/4 szklanki masła
- 3 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
- Ananasa odsącz z puszki i posiekaj drobno.
- W misce wymieszać mleko skondensowane, wiórki kokosowe, masło, jajka, cukier, mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia.
- Dodać posiekany ananas i wymieszać.
- Przełożyć masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasto z ananasem i kokosem to idealny deser na letnie dni. Jego lekki smak oraz prostota przygotowania sprawiają, że każdy będzie chciał spróbować tego pysznego deseru!