Tradycyjny gulasz wieprzowy

Tradycyjny gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni polskiej. Jest ono przygotowywane z mięsa wieprzowego, warzyw i przypraw. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste i szybkie, a smak jest po prostu niesamowity. Można go podawać z różnymi dodatkami, takimi jak kasza lub ziemniaki.

Gulasz wieprzowy może być przygotowany na kilka sposobów. Najczęściej jest gotowany na małym ogniu, aby mięso było delikatne i soczyste. Dodatkiem do tego dania mogą być cebula, papryka, pomidory lub inne warzywa. Przed podaniem gulasz można doprawić solą, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami.

Gulasz wieprzowy to idealne danie na rodzinne spotkanie lub imprezę. Jest łatwy w przygotowaniu i smaczny. Można go podawać z różnymi dodatkami, takimi jak kasza lub ziemniaki. To danie sprawdzi się doskonale na każde okazje.

Przepis na tradycyjny gulasz wieprzowy

Składniki:

  1. 1 kg mięsa wieprzowego
  2. 3 cebule
  3. 3 papryki
  4. 3 pomidory
  5. 2 łyżki oleju
  6. sól i pieprz do smaku
  7. ulubione przyprawy (opcjonalnie)

Krok 1: Mięso umyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.

Krok 2: Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulę oraz mięso. Smażyć je razem przez kilka minut, a następnie dodać paprykę oraz pomidory. Doprawić solą i pieprzem do smaku oraz ulubionymi przyprawami.

Krok 3: Całość dusić na małym ogniu przez ok. 45 minut aż mięso będzie miękkie i soczyste. Podawać gorące z ulubionymi dodatkami.

Polecamy!

Jeśli szukasz smacznego dania na rodzinne spotkanie lub imprezę, tradycyjny gulasz wieprzowy będzie idealnym rozwiązanie! Jest on łatwy w przygotowaniu i smaczn

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz