Seler naciowy

Seler naciowy

Seler naciowy jest warzywem, które ma wiele zalet. Jest bogaty w witaminy i minerały, a także błonnik i antyoksydanty. Seler naciowy jest łatwy w przygotowaniu i można go dodać do wielu potraw. Można go jeść na surowo lub gotować, smażyć, piec lub dusić. Seler naciowy ma delikatny smak i jest idealnym dodatkiem do sałatek, zup, sosów i dań głównych.

Przepis na:

Dziś przedstawiamy przepis na seler naciowy zapiekany z czosnkiem i pomidorami. To proste danie jest pełne smaku i aromatu, a także bogate w składniki odżywcze.

Składniki:

  1. 1 średni seler naciowy
  2. 3-4 ząbki czosnku
  3. 3-4 pomidory
  4. 1 łyżka oliwy z oliwek
  5. Sól i pieprz do smaku

Instrukcje:

1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 stopni Celsjusza.

2. Seler umyj, osusz i pokrój w plastry grubości ok. 1 cm.

3. Czosnek obierz i posiekaj.

4. Pomidory umyj, osusz i pokrój w plastry grubości ok. 1 cm.

5. Na dużej blasze ułóż seler, czosnek i pomidory.

6. Polej całość oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem.

. Piecz przez 25-30 minut aż warzywa będą miękkie..
CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz