Bułka drożdżowa z rodzynkami to jedno z najprostszych i najsmaczniejszych dań, które można przygotować. Jest to idealny pomysł na szybki deser lub śniadanie. Bułka jest delikatna i puszysta, a rodzynki dodają jej słodkiego smaku. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste i szybkie.
Bułka drożdżowa z rodzynkami jest doskonałym wyborem dla osób, które lubią słodkie smaki. Może być podawana na ciepło lub na zimno, a także z dodatkiem masła lub bitą śmietaną. To idealne danie do podania gościom lub po prostu do delektowania się samemu.
Bułka drożdżowa z rodzynkami to doskonały sposób na urozmaicenie swojego menu. Jest to również świetny pomysł na szybki deser lub śniadanie. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste i szybkie, więc każdy może cieszyć się tym smacznym i prostym daniem.
Przepis na najłatwiejsza bułka drożdżowa z rodzynkami
Składniki:
- 1/4 szklanki mleka
- 1/4 szklanki cukru
- 1/2 szklanki oleju
- 3 jajka
- 3 szklanki mąki pszennej
- 1 opakowanie suchych drożdży
- 1/2 szklanki rodzynek
W misce wymieszać mleko, cukier, olej i jajka. Następnie dodać mąkę oraz suchych drożdży i wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Na końcu dodać rodzynki i wymieszać. Ciasto przełożyć do formy do pieczenia bułek i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza na ok. 25-30 minut.
Polecamy!
Jeśli szukasz prostego i smacznego deseru lub śniadania, polecamy Najłatwiejsza bułka drożdżowa z rodzynkami! Jest to idealny pomysł na urozmaicenie swojego menu, a przygotowanie tego dania jest bardzo proste i szybkie. Spróbuj tego smacznego deseru już dziś!