Pasta z wędzonych brzuszek łososia
pasta łososio-wędzona na kanapki
Pasta łososiowo-wędzona to idealny dodatek do kanapek. Jest ona wytwarzana z mielonego łososia, który jest następnie wędzony i mieszany z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i przyprawami. Pasta ta ma delikatny smak i aromat, dzięki czemu doskonale sprawdza się na kanapce. Można ją używać jako pasty do chleba lub jako dipu do warzyw. Dodanie jej do kanapki pozwala na urozmaicenie smaku i aromatu potrawy oraz dostarczenie organizmowi cennych składników odżywczych.
Pasta łososiowa-wędzona może być również stosowana jako samodzielne danie lub dodawana do sałatek, sosów lub innych potraw. Jest bardzo prosta w przygotowaniu – wystarczy tylko rozdrobnić łosoś, dodać odrobinę oliwy z oliwek, sok z cytryny i ulubione przyprawy. Gotowa pasta może być spożywana na ciepło lub na zimno. Dzięki swojemu uniwersalnemu charakterowi pasta ta może być stosowana w różnorodnych potrawach i dać im nowego smaku oraz aromatu.