Roladki schabowe z pieczarkami i serem

Roladki schabowe z pieczarkami i serem to pyszne danie, które można przygotować w kilka chwil. Jest to idealny obiad dla całej rodziny, a także doskonały sposób na wykorzystanie mięsa schabowego. Pieczarki i ser dodają potrawie delikatnego smaku, a jednocześnie nadają jej lekkości. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste i szybkie.

Roladki schabowe z pieczarkami i serem są idealnym rozwiązaniem na szybki obiad lub kolację. Można je podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Są one również świetnym pomysłem na przekąskę lub deser. To danie jest bardzo sycące, więc nawet mała porcja wystarczy, aby nasycić się po długim dniu.

Przepis na roladki schabowe z pieczarkami i serem

Składniki:

  1. 500 g mięsa schabowego
  2. 200 g pieczarek
  3. 100 g startego sera
  4. 1 cebula
  5. 3 łyżki oleju
  6. sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1. Mięso schabowe umyj, osusz i pokrój w plastry o grubości ok. 1 cm.

2. Cebulę posiekaj drobno i podsmaż na oleju.

3. Pieczarki umyj, osusz i pokrój w plasterki.

4. Na każdy plaster mięsa połóż po łyżce startego sera oraz po łyżce podsmażonej cebuli i pieczarek.

5. Zroluj każdy plaster mięsa i uformuj roladki.

6. Roladki obsmaż na oleju z obu stron do zrumienienia.

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz