Szyszki masa

Szyszki masa

Szyszki masa to tradycyjne danie kuchni polskiej, które jest znane od wielu lat. Jest to potrawa bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, a jej składniki są łatwo dostępne. Szyszki masa składa się z mielonego mięsa, cebuli, jajek i bułki tartej. Mięso może być z dowolnego rodzaju, ale najczęściej używa się wołowiny lub wieprzowiny. Cebula i jajka są drobno posiekane, a bułka tarta dodawana jest do mięsa po usmażeniu.

Przepis na Szyszki masa

Składniki:

  1. 500 g mielonego mięsa (wołowina lub wieprzowina)
  2. 1 duża cebula
  3. 3 jajka
  4. 1/2 szklanki bułki tartej
  5. sól i pieprz do smaku

Wykonanie: Najpierw należy pokroić cebulę w drobną kostkę i podsmażyć na patelni. Następnie dodać mięso i smażyć do momentu aż całość będzie gotowa. W osobnym naczyniu roztrzepać jajka i dodać do mięsa. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodać bułkę tartą i wymieszać całość. Formować małe kulki z masy mięsnej i smażyć na patelni na złoty kolor.

Polecamy!

Jeśli szukasz prostego i smacznego dania, to Szyszki masa będzie idealnym rozwiązaniem! Przygotujesz je w kilka minut, a Twoi goście będą zachwyceni! Spróbuj tego tradycyjnego polskiego dania już dziś!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz