Filet mignon w sosie zielonego pieprzu z marchewką

Filet mignon to jedno z najbardziej luksusowych dań, które można przygotować. Jest to delikatny i soczysty kawałek mięsa wołowego, który jest idealny do podawania na specjalne okazje. Filet mignon w sosie zielonego pieprzu z marchewką to połączenie smaków, które sprawi, że Twoi goście będą zachwyceni. Marchewka doda potrawie słodyczy, a sos zielonego pieprzu nada jej lekko pikantnego smaku.

Dodanie marchewki do tego dania sprawia, że staje się ono bardziej sycące i pełniejsze. Marchewka ma również właściwości odżywcze i jest bogata w witaminy A i C oraz minerały. Sos zielonego pieprzu dodaje potrawie głębszego smaku i aromatu.

Filet mignon w sosie zielonego pieprzu z marchewką to doskonała propozycja na specjalną okazję lub romantyczną kolację we dwoje. To połączenie smaków sprawi, że każdy będzie usatysfakcjonowany!

Przepis na filet mignon w sosie zielonego pieprzu z marchewką

Składniki:

  1. 1 kg filetu mignon
  2. 3-4 łyżki oleju
  3. 1 cebula pokrojona w piórka
  4. 3-4 łyżki masła
  5. 1/2 szklanki bulionu wołowego
  6. 1/4 szklanki sosu sojowego
  7. 1/4 szklanki octu winnego
  8. 1/4 szklanki posiekanego zielonego pieprzu
  9. 2-3 marchewki pokrojone w plastry

„Filet mignon w sosie zielonego pieprzu z marchewką” to idealny pomysł na specjalną okazję lub romantyczną kolację we dwoje. Ten delikatny i soczysty kawałek mięsa wołowego po prostu rozpływa się w ustach! Przygotuj ten przepis i ciesz się doskonałym połączeniem smaków! 

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz