Filet mignon to jedno z najbardziej luksusowych dań, które można przygotować. Jest to delikatny i soczysty kawałek mięsa wołowego, który jest idealny do podawania na specjalne okazje. Filet mignon w sosie zielonego pieprzu z marchewką to połączenie smaków, które sprawi, że Twoi goście będą zachwyceni. Marchewka doda potrawie słodyczy, a sos zielonego pieprzu nada jej lekko pikantnego smaku.
Dodanie marchewki do tego dania sprawia, że staje się ono bardziej sycące i pełniejsze. Marchewka ma również właściwości odżywcze i jest bogata w witaminy A i C oraz minerały. Sos zielonego pieprzu dodaje potrawie głębszego smaku i aromatu.
Filet mignon w sosie zielonego pieprzu z marchewką to doskonała propozycja na specjalną okazję lub romantyczną kolację we dwoje. To połączenie smaków sprawi, że każdy będzie usatysfakcjonowany!
Przepis na filet mignon w sosie zielonego pieprzu z marchewką
Składniki:
- 1 kg filetu mignon
- 3-4 łyżki oleju
- 1 cebula pokrojona w piórka
- 3-4 łyżki masła
- 1/2 szklanki bulionu wołowego
- 1/4 szklanki sosu sojowego
- 1/4 szklanki octu winnego
- 1/4 szklanki posiekanego zielonego pieprzu
- 2-3 marchewki pokrojone w plastry
„Filet mignon w sosie zielonego pieprzu z marchewką” to idealny pomysł na specjalną okazję lub romantyczną kolację we dwoje. Ten delikatny i soczysty kawałek mięsa wołowego po prostu rozpływa się w ustach! Przygotuj ten przepis i ciesz się doskonałym połączeniem smaków!