Zupa cebulowa z grzanką

Zupa cebulowa z grzanką to jedno z najbardziej popularnych i lubianych dań. Jest to danie, które można przygotować w bardzo prosty sposób, a jego smak jest naprawdę wyjątkowy. Zupa cebulowa z grzanką składa się głównie z cebuli, która jest podsmażana na maśle lub oleju, a następnie dodawane są do niej inne składniki, takie jak warzywa, mięso lub ryby. Całość doprawia się solą i pieprzem oraz przyprawami według uznania. Na koniec całość zalewa się bulionem i gotuje do miękkości. Zupa podawana jest z grzankami lub chlebem.

Przepis na zupę cebulową z grzanką

Składniki:

  1. 1 kg cebuli
  2. 3 łyżki masła lub oleju
  3. 1 litr bulionu warzywnego lub mięsnego
  4. 1 łyżka posiekanego tymianku
  5. Sól i pieprz do smaku
  6. Grzanki lub chleb do podania

Sposób przygotowania: Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy masło lub olej i wrzucamy cebulę. Smażymy na małym ogniu aż do momentu, aż cebula będzie miękka i lekko brązowa. Następnie dodajemy bulion, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Gotujemy całość ok 10-15 minut. Zupa podajemy z grzankami lub chlebem.

Polecamy!

Jeśli szukasz prostego i smacznego dania, to Zupa cebulowa z grzankami jest idealnym rozwiązaniem! Przygotowanie tego dania nie wymaga dużej ilości czasu ani umiejętności kulinarnych – wszystkie składniki można łatwo dostać w każdym sklepie spożywczym. To danie doskonale sprawdzi się na obiad dla całej rodzinny – każdy będzie zachwycony jej smakiem!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz