Prosta-surówka-z-kapusty-pekińskiej

Prosta surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej to jedno z najprostszych i najsmaczniejszych dań, jakie można przygotować. Jest to idealne danie na letnie dni, gdyż jest lekkie i orzeźwiające. Surówka ta składa się tylko z kilku składników, a jej przygotowanie jest bardzo proste. Kapusta pekińska ma delikatny smak i miękkość, co sprawia, że jest idealna do surówek. Dodatek soku z cytryny i odrobiny soli sprawia, że smak tego dania staje się wyrazisty.

Surówka z kapusty pekińskiej może być podawana jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Można również urozmaicić jej smak dodając inne warzywa lub owoce. Jest to doskonała propozycja na letnie dni, gdy chcemy sięgnąć po lekkie i orzeźwiające danie.

Przepis na prostą surówkę z kapusty pekińskiej

Składniki:

  1. 1/2 główki kapusty pekińskiej
  2. 1/4 szklanki soku z cytryny
  3. 1 łyżeczka soli
  4. Opcjonalnie: 1 łyżeczka cukru

Sposób przygotowania:

Kapustę pekińską pokrój w drobną kostkę lub w cienkie paseczki. Wymieszaj ją z sokiem z cytryny, solą i cukrem (jeśli używasz). Odstaw na 15 minut, aby smaki się połączyły. Podawaj schłodzoną.

Polecamy!

Prosta surówka z kapusty pekińskiej to idealne danie na letnie dni. Jest lekkie i orzeźwiające, a także bardzo proste w przygotowaniu. Dodatek soku z cytryny i odrobiny soli sprawia, że smak tego dania staje się wyrazisty. Spróbujcie!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz