Tort bezowy to jeden z najbardziej popularnych deserów. Jest słodki, lekko kwaśny i bardzo delikatny w smaku. Składa się z warstwy bezy, która jest wykonana z ubitego białka jaj i cukru, oraz warstwy kremu lub owoców. Tort bezowy może być podawany na różne okazje, takie jak urodziny, imieniny czy śluby.

Tort bezowy jest łatwy do przygotowania i można go przygotować w domu. Można go również udekorować według własnego gustu. Dodanie owoców lub polewy czekoladowej sprawi, że tort będzie wyglądał pięknie i smacznie.

Przepis na tort bezowy

Składniki:

  1. 3 szklanki mąki pszennej
  2. 1/2 szklanki cukru
  3. 1/4 szklanki masła
  4. 3 jaja
  5. 1/4 szklanki mleka
  6. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  7. 1/4 szklanki rodzynek
  8. 1/4 szklanki posiekanej skórki pomarańczowej

Jeśli chcesz przygotować pyszny deser dla swoich gości, tort bezowy będzie idealnym rozwiązaniem. Przygotuj składniki i upiecz ciasto według powyższej instrukcji. Po upieczeniu możesz udekorować je dowolnie – dodając owoce lub polewę czekoladową. Twoi goście na pewno będą zachwyceni!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz