Chrupiące ciabatty z wędzonym łososiem rukolą i bazylią

Chrupiące ciabatty z wędzonym łososiem rukolą i bazylią

Chrupiące ciabatty z wędzonym łososiem, rukolą i bazylią to idealny pomysł na szybki obiad. Ciabatty są chrupkie i delikatne, a połączenie wędzonego łososia, aromatycznej rukoli i świeżej bazylii tworzy smakowite danie. To połączenie jest nie tylko smaczne, ale także zdrowe – wszystkie składniki są bogate w witaminy i minerały.

Ciabatty można przygotować na kilka sposobów. Możesz je upiec lub usmażyć na patelni. Możesz też użyć gotowego ciasta do pizzy lub mrożonego ciasta do pizzy. W każdym przypadku otrzymasz chrupiące i smaczne ciabatty.

Przepis na Chrupiące ciabatty z wędzonym łososiem rukolą i bazylią

Składniki:

  1. 1/2 szklanki mielonego wędzonego łososia
  2. 1/4 szklanki posiekanej rukoli
  3. 1/4 szklanki posiekanej bazylii
  4. 1/2 szklanki mleka
  5. 3/4 szklanki maki pszennej
  6. 1/4 szklanki oleju roślinnego
  7. 1 jajko
  8. Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

W misce wymieszać mielony łosoś, rukolę, bazylię, mleko, mąkę, olej roślinny, jajko oraz sól i pieprz do smaku. Masa powinna być gładka. Następnie formować małe kulki z ciasta i układać je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180°C przez 15-20 minut lub aż się zarumieni.

Polecam!

Jeśli szukasz prostego i smacznego dania na obiad lub kolację, to chrupiące ciabatty z wędzonym łososiem, rukolą i bazylią to idealny pomysł. Jest to danie pełne witamin i minerałów oraz doskonałe połączenie smaków. Spróbuj go już dziś!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz