Chrupiące ciabatty z wędzonym łososiem rukolą i bazylią
Chrupiące ciabatty z wędzonym łososiem, rukolą i bazylią to idealny pomysł na szybki obiad. Ciabatty są chrupkie i delikatne, a połączenie wędzonego łososia, aromatycznej rukoli i świeżej bazylii tworzy smakowite danie. To połączenie jest nie tylko smaczne, ale także zdrowe – wszystkie składniki są bogate w witaminy i minerały.
Ciabatty można przygotować na kilka sposobów. Możesz je upiec lub usmażyć na patelni. Możesz też użyć gotowego ciasta do pizzy lub mrożonego ciasta do pizzy. W każdym przypadku otrzymasz chrupiące i smaczne ciabatty.
Przepis na Chrupiące ciabatty z wędzonym łososiem rukolą i bazylią
Składniki:
- 1/2 szklanki mielonego wędzonego łososia
- 1/4 szklanki posiekanej rukoli
- 1/4 szklanki posiekanej bazylii
- 1/2 szklanki mleka
- 3/4 szklanki maki pszennej
- 1/4 szklanki oleju roślinnego
- 1 jajko
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
W misce wymieszać mielony łosoś, rukolę, bazylię, mleko, mąkę, olej roślinny, jajko oraz sól i pieprz do smaku. Masa powinna być gładka. Następnie formować małe kulki z ciasta i układać je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180°C przez 15-20 minut lub aż się zarumieni.
Polecam!
Jeśli szukasz prostego i smacznego dania na obiad lub kolację, to chrupiące ciabatty z wędzonym łososiem, rukolą i bazylią to idealny pomysł. Jest to danie pełne witamin i minerałów oraz doskonałe połączenie smaków. Spróbuj go już dziś!