Zrazy wołowe z papryką i serem

Zrazy wołowe z papryką i serem to pyszne, proste w przygotowaniu danie. Mięso wołowe jest delikatne i soczyste, a połączenie z papryką i serem tworzy idealną mieszankę smaków. Dodatek śmietany sprawia, że sos jest kremowy i aromatyczny. Zrazy są idealne na obiad lub kolację, a także doskonałym pomysłem na przyjęcie.

Dodanie do mięsa warzyw i sera sprawia, że zrazy są bardzo sycące. Można je podawać z ryżem lub ziemniakami, aby uzupełnić posiłek. Sos można doprawić wedle uznania solą, pieprzem lub innymi ulubionymi przyprawami.

Zrazy wołowe z papryką i serem to prosty sposób na przygotowanie smacznego dania. Przygotowanie ich nie wymaga dużo czasu ani wysiłku, a efekt końcowy jest naprawdę smaczny.

Przepis na zrazy wołowe z papryką i serem

Składniki:

  1. 500 g mięsa wołowego
  2. 1 cebula
  3. 1 papryka czerwona
  4. 100 g sera żółtego
  5. 3 łyżki oleju
  6. 1/4 szklanki śmietany 18%
  7. sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

    1. Mięso mielone wołowe umieścić w misce, dodać posiekaną cebulę oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Doprawić sola i pieprzem.
    2. Formować małe placuszki, nastepnie każdy placek posmarować startym serem żółtym.
    3. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć zrazy ze wszystkich stron na złoty kolor.
    4. Nastepnie dodać śmietanę i chwilę podsmażać.
    5. Podawać gorace zrazy ze śmietanowym sosem.

Polecamy!

Jeśli szukasz prostego ale smacznego dania, to Zrazy wołowe z papryką i serem są idealnym rozwiązaniem. Przygotujesz je w kilka minut, a Twoi goście bardzo Ci podziękują!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz