Zrazy wołowe z papryką i serem to pyszne, proste w przygotowaniu danie. Mięso wołowe jest delikatne i soczyste, a połączenie z papryką i serem tworzy idealną mieszankę smaków. Dodatek śmietany sprawia, że sos jest kremowy i aromatyczny. Zrazy są idealne na obiad lub kolację, a także doskonałym pomysłem na przyjęcie.
Dodanie do mięsa warzyw i sera sprawia, że zrazy są bardzo sycące. Można je podawać z ryżem lub ziemniakami, aby uzupełnić posiłek. Sos można doprawić wedle uznania solą, pieprzem lub innymi ulubionymi przyprawami.
Zrazy wołowe z papryką i serem to prosty sposób na przygotowanie smacznego dania. Przygotowanie ich nie wymaga dużo czasu ani wysiłku, a efekt końcowy jest naprawdę smaczny.
Przepis na zrazy wołowe z papryką i serem
Składniki:
- 500 g mięsa wołowego
- 1 cebula
- 1 papryka czerwona
- 100 g sera żółtego
- 3 łyżki oleju
- 1/4 szklanki śmietany 18%
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
-
- Mięso mielone wołowe umieścić w misce, dodać posiekaną cebulę oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Doprawić sola i pieprzem.
- Formować małe placuszki, nastepnie każdy placek posmarować startym serem żółtym.
- Na patelni rozgrzać olej i usmażyć zrazy ze wszystkich stron na złoty kolor.
- Nastepnie dodać śmietanę i chwilę podsmażać.
- Podawać gorace zrazy ze śmietanowym sosem.
Polecamy!
Jeśli szukasz prostego ale smacznego dania, to Zrazy wołowe z papryką i serem są idealnym rozwiązaniem. Przygotujesz je w kilka minut, a Twoi goście bardzo Ci podziękują!