Ciasto migdałowe z malinami

Ciasto migdałowe z malinami

Ciasto migdałowe z malinami to pyszne połączenie słodkiego smaku migdałów i kwaśnych malin. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, a jego smak jest niezwykle aromatyczny. Dodatek świeżych malin sprawia, że ciasto staje się lekkie i delikatne. Jest to idealna propozycja na deser dla całej rodziny.

Ciasto można podawać na ciepło lub na zimno. Można je również udekorować bitą śmietaną lub polewą czekoladową. Ciasto migdałowe z malinami jest doskonałym pomysłem na szybki i prosty deser, który zachwyci każdego gościa.

Przepis na ciasto migdałowe z malinami

Składniki:

  1. 3/4 szklanki mielonych migdałów
  2. 1/2 szklanki cukru
  3. 3/4 szklanki mąki pszennej
  4. 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  5. 1/4 łyżeczki soli
  6. 3/4 szklanki masła, roztopionego i ostudzonego
  7. 1 jajko
  8. 1 łyżka ekstraktu waniliowego
  9. 1 szklanka świeżych malin, posiekanych na małe kawałki

Polecamy!

Jeśli szukasz pysznego deseru, który będzie hitem w Twoim domu, to Ciasto migdałowe z malinami jest idealnym rozwiązaniem. Prosty przepis i niewielka ilość składników sprawiają, że ciasto jest gotowe w kilka minut. Aromatyczny smak migdałów i kwaśnych malin sprawia, że ciasto jest naprawdę wyjątkowe!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz