Paluchy wiedźmy to tradycyjne danie kuchni polskiej, które jest znane od wielu lat. Paluchy są przygotowywane z ciasta drożdżowego i nadziewane serem twarogowym lub innym rodzajem sera. Są one smażone na głębokim tłuszczu, a następnie posypane cukrem pudrem. Paluchy wiedźmy są często podawane jako deser lub przekąska.

Paluchy wiedźmy są bardzo popularne w Polsce i są często podawane na święta, uroczystości rodzinne i inne okazje. Są one również czasami podawane jako przekąska do piwa lub innych napojów alkoholowych. Paluchy wiedźmy są bardzo smaczne i mogą być przygotowane na różne sposoby.

Przepis na paluchy wiedźmy

Składniki:

  1. 500 g mąki pszennej
  2. 50 g drożdży
  3. 1/4 szklanki cukru
  4. 1/4 szklanki oleju
  5. 1/4 szklanki mleka
  6. 1 jajko
  7. 250 g twarogu
  8. cukier puder do posypania

Polecenie

Jeśli chcesz spróbować tradycyjnego polskiego dania, to paluchy wiedźmy są idealnym rozwiązaniem. Przygotuj je według powyższego przepisu i ciesz się smakiem tego pysznego deseru lub przekąski!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz