Cynamonowe bułeczki (cinnamon rolls)

Cynamonowe bułeczki to słodkie, puszyste i aromatyczne ciasto, które jest idealnym wyborem na śniadanie lub deser. Ciasto jest zrobione z mąki, drożdży, cukru i masła, a następnie posypane cynamonem i brązowym cukrem. Bułeczki są smażone na patelni lub pieczone w piekarniku. Po upieczeniu są one polane lukrem lub polewą czekoladową.

Cynamonowe bułeczki są idealnym sposobem na rozpoczęcie dnia. Są one również doskonałym dodatkiem do kawy lub herbaty. Można je podawać same lub z bitą śmietaną lub lodami. Są one również doskonałym prezentem dla bliskich.

Cynamonowe bułeczki to pyszne i proste w przygotowaniu danie, które może być spożywane rano, w południe lub wieczorem. Jest to idealny sposób na urozmaicenie każdego posiłku.

Przepis na cynamonowe bułeczki (cinnamon rolls)

Składniki:

  1. 3 szklanki mąki pszennej
  2. 1/4 szklanki cukru
  3. 1/4 łyżeczki soli
  4. 50 g masła
  5. 1/2 saszetki drożdży instant
  6. 1/2 szklanki mleka
  7. 1 jajko
  8. 1 łyżka cynamonu
  9. 3 łyżki brązowego cukru

 

Polecam Cynamonowe bułeczki (cinnamon rolls)!

Jeśli szukasz prostego i smacznego deseru lub śniadania, Cynamonowe bułeczki (cinnamon rolls) to idealny wybór! Przygotowanie ich jest bardzo proste, a efekt końcowy jest naprawdę smaczny. Spróbuj je samodzielnie przygotować i przekonaj się o ich pyszności!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz