Jagodzianki

Jagodzianka

Jagodzianka to tradycyjny deser, który jest popularny w Polsce. Jest to słodkie ciasto zrobione z jagód i ciasta francuskiego. Ciasto jest przygotowane z dodatkiem śmietany, cukru i masła. Można je podawać na ciepło lub na zimno. Jagodzianka jest często podawana z bitą śmietaną lub lodami.

Jest to idealne danie na letnie dni, gdyż jego smak orzeźwia i odświeża. Jagodzianka może być również doskonałym pomysłem na deser na uroczyste okazje, takie jak rodzinne spotkania lub imprezy.

Jagodzianka jest bardzo prosta do przygotowania i nie wymaga dużego nakładu pracy. Jest to idealne danie dla osób, które chcą szybko przygotować coś smacznego i zdrowego.

Przepis na Jagodziankę

Składniki:

  1. 1 opakowanie ciasta francuskiego
  2. 500 g jagód
  3. 3 łyżki cukru
  4. 100 ml śmietany kremówki
  5. 50 g masła

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Na blasze do pieczenia rozłóż arkusz ciasta francuskiego i posmaruj go masłem. Na wierzch połóż jagody i posyp je cukrem. Piecz w piekarniku przez około 25 minut aż ciasto się zarumieni. Po upieczeniu posmaruj wierzch śmietaną kremówką i podawaj.

Polecam!

Jeśli szukasz szybkiego i smacznego deseru, Jagodzianka jest idealnym rozwiązaniem! Przygotowanie tego deseru nie zajmuje dużo czasu ani wysiłku, a efekt końcowy będzie pyszny! Spróbuj tego deseru już dziś!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz