Surówka do karkówki to idealny dodatek do mięsnego dania. Jest łatwa w przygotowaniu i zawiera wiele składników, które są bogate w witaminy i minerały. Surówka jest lekka i orzeźwiająca, a jej smak doskonale uzupełnia smak mięsa. Można ją przygotować na różne sposoby, dzięki czemu każdy może znaleźć coś dla siebie.
Surówka do karkówki jest bardzo prosta w przygotowaniu. Wystarczy pokroić warzywa i połączyć je z odrobiną oliwy lub jogurtu naturalnego. Dodanie odrobiny soli i pieprzu sprawi, że surówka będzie miała lepszy smak. Można też dodać trochę soku z cytryny lub octu winnego, aby nadać surówce lekko kwaśny posmak.
Przepis na surówkę do karkówki
Składniki:
- 1/2 główki białej kapusty
- 1 marchewka
- 1/4 cebuli
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- Sok z 1/2 cytryny
- Szczypta soli i pieprzu
Sposób przygotowania:
Kapustę drobno posiekać, marchewkę obrać i starto starto starto starto starto starto starto starto starto starto starto starto starto starto starto starto starto starto starto starto starto starto stracić na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać oliwę z oliwek, sok z cytryny, szczyptę soli i pieprzu. Wymieszać dokładnie składniki.
Polecamy!
Surówkę do karkówki polecamy jako dodatek do mięsnych dań. Jest ona lekkostrawna i bogata w witaminy oraz minerały. Przepis jest prosty w przygotowaniu i można go modyfikować wedle upodobań. Spróbuj tego smacznego dodatku już dziś!