Rolada biszkoptowa z łososiem i serkiem ziołowym

Rolada biszkoptowa z łososiem i serkiem ziołowym to pyszne danie, które można przygotować na wiele okazji. Jest to połączenie smaków, które idealnie się uzupełniają. Łosoś jest delikatny i lekko słony, a serek ziołowy dodaje mu głębi smaku. Dodatek warzyw sprawia, że danie jest bardzo sycące i pełnowartościowe.

Rolada biszkoptowa z łososiem i serem ziołowym jest bardzo prosta w przygotowaniu. Wystarczy połączyć składniki, zawinąć je w ciasto biszkoptowe i upiec. Można ją podawać na ciepło lub na zimno, a także samodzielnie lub z dodatkiem ulubionych sosów.

To danie jest idealne do przygotowania na rodzinne spotkanie lub imprezę. Jego smak sprawi, że każdy będzie usatysfakcjonowany. Rolada biszkoptowa z łososiem i serem ziołowym to doskonały pomysł na obiad lub kolację.

Przepis na roladę biszkoptową z łososiem i serem ziołowym:

Składniki:

  1. 1 opakowanie ciasta biszkoptowego
  2. 200 g filetu z łososia
  3. 200 g serka ziołowego
  4. 1/4 szklanki posiekanego szczypiorku
  5. 1/4 szklanki posiekanej papryki
  6. 1/4 szklanki posiekanej cebuli
  7. 1/4 szklanki oleju

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.

2. Przygotuj nadzienie: w misce połącz filet z łososia, serek ziołowy, szczypiorek, paprykę i cebulę.

3. Na blasze do pieczenia rozwałkuj ciasto biszkoptowe i posmaruj je olejem.

4. Na cieście rozsmaruj nadzienie równomiernie.

5. Zawijaj ciasto od brzegu do brzegu tworząc rulon.

6. Piecz przez 25-30 minut aż do momentu aż rulon będzie rumiany.

Polecam!

Jeśli szukasz pomysłu na smaczną potrawę, polecam Ci roladę biszkoptową z łososiem i serem ziołowym. To danie jest proste w przygotowaniu, a jego smak sprawia, że każdy będzie usatysfakcjonowany!

 

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz