Polędwiczka wieprzowa à la devolay to danie, które z pewnością przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi mięs. Jest to połączenie tradycyjnego dania z nowoczesnymi smakami. Polędwiczka wieprzowa jest delikatna i soczysta, a jej smak podkreślony jest aromatycznymi dodatkami. Dodatek sosu à la devolay sprawia, że danie staje się bardziej wyraziste i niepowtarzalne. To idealne połączenie smaków, które zachwyci każdego gościa.
Przepis na polędwiczkę wieprzową à la devolay
Składniki:
- 1 polędwiczka wieprzowa
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1/4 szklanki białego wina
- 1/4 szklanki bulionu warzywnego
- 2 łyżki masła
- Sól i pieprz do smaku
Polędwiczkę umyć i osuszyć. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić cebulę oraz czosnek. Smażyć na małym ogniu przez kilka minut, aż cebula zmięknie. Następnie dodać tymianek i oregano oraz polędwiczkę i smażyć przez ok. 5 minut z każdej strony. Dolać wino i bulion warzywny, doprawić solą i pieprzem do smaku i gotować na małym ogniu przez ok. 15-20 minut, aż mięso będzie miękkie. Podawać polskim sosem à la devolay lub innym ulubionym sosem.
Polecamy!
Poledwiczek wieprzowy à la devolay to idealne połaczenie tradycyjnego dania z nowoczesnymi smakami. Jest to danie, które zachwyci każdego gościa swojym aromatem i soczystym smakiem. Przygotuj je samodzielnie lub skorzystaj z naszej propozycji przedstawionej powyżej – gwarantujemy, że bardzo Ci posmakuje!