Polędwiczki wieprzowe zapiekane z ananasem

Polędwiczki wieprzowe zapiekane z ananasem to pyszne i proste danie, które można przygotować w kilka chwil. Jest to idealny sposób na szybkie i smaczne obiad. Polędwiczki wieprzowe są miękkie i soczyste, a dodatek ananasa nadaje im delikatnego słodkiego smaku. To połączenie jest idealne do podania z ryżem lub makaronem.

Dodatkowo, polędwiczki wieprzowe zapiekane z ananasem są bardzo łatwe do przygotowania. Wystarczy je tylko skropić oliwą, posypać ulubionymi przyprawami i upiec w piekarniku. Możesz też dodać inne składniki, takie jak papryka lub cebula, aby urozmaicić smak.

Polędwiczki wieprzowe zapiekane z ananasem to doskonały sposób na szybkie i smaczne danie. Jest to idealny pomysł na obiad dla całej rodziny!

Przepis na polędwiczki wieprzowe zapiekane z ananasem

Składniki:

  1. 4 polędwiczek wieprzowych
  2. 1 puszka ananasa (ok. 400 g)
  3. 3 łyżki oliwy
  4. 1 łyżeczka soli
  5. 1/2 łyżeczki pieprzu
  6. (opcjonalnie) 1/4 łyżeczki chili lub innych ulubionych przypraw

Kroki:

    1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
    2. Umieść polędwiczki w naczyniu żaroodpornym.
    3. Skrop olejem i posyp solą, pieprzem oraz chili (jeśli używasz).
    4. Ułóż plastry ananasa na polędwicach.
    5. Piecz prze ok. 25-30 minut aż mięso będzie gotowe.
    6. Podawaj polędwiczek z ananasem ze świeżymi warzywami lub ryżem.

Polecam!

Jeśli szukasz prostego i smacznego dania, polecam polędwiczek wieprzowych zapiekanych z ananasem. To połączenia jest idealne do podania z ryżem lub makaronem. Dodatkowo, jest to bardzo łatwe do przygotowania – wszystko czego potrzebujesz to kilka składników i kilka minut w piekarniku!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz