Kurczak na butelce Magday Gessler to danie, które z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom smacznego jedzenia. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste i szybkie, a jego smak jest niezwykle aromatyczny. Kurczak na butelce Magday Gessler składa się z kurczaka, warzyw i sosu Magday Gessler. Kurczak jest marynowany w sosie Magday Gessler, a następnie pieczony w piekarniku. Warzywa dodają daniu świeżości i delikatnej nutki słodyczy. Całość tworzy połączenie smaku, które zachwyci każdego.
Przepis na kurczaka na butelce Magdy Gessler
Składniki:
- 1 kg piersi z kurczaka
- 1/4 szklanki sosu Magday Gessler
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 1/4 szklanki oleju
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Najpierw należy umyć i osuszyć piersi z kurczaka. Następnie należy je posolić i popieprzyć. Następnie należy je marynować w sosie Magdy Gessler przez co najmniej godzinę. Po tym czasie należy pokroić cebulę, czosnek oraz paprykę w kostkę. Następnie należy rozgrzać olej na patelni i wrzucić na nią warzywa. Smażyć je przez kilka minut, aż będą miękkie. Następnie należy dodać do warzyw pokrojonego w kostkę kurczaka i smażyć go razem z warzywami przez kilka minut. Na końcu można doprawić całość solą i pieprzem do smaku.
Polecamy!
Jeśli lubisz smaczną i prostą potrawę, to Kurczak na butelce Magdy Gessler jest idealnym rozwiązaniem! Jego aromatyczny smak sprawi, że będzie on hitem każdego spotkania rodzinnego lub imprezy ze znajomymi! Spróbuj go już dziś!