Kurczak na butelce Magday Gessler

Kurczak na butelce Magday Gessler to danie, które z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom smacznego jedzenia. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste i szybkie, a jego smak jest niezwykle aromatyczny. Kurczak na butelce Magday Gessler składa się z kurczaka, warzyw i sosu Magday Gessler. Kurczak jest marynowany w sosie Magday Gessler, a następnie pieczony w piekarniku. Warzywa dodają daniu świeżości i delikatnej nutki słodyczy. Całość tworzy połączenie smaku, które zachwyci każdego.

Przepis na kurczaka na butelce Magdy Gessler

Składniki:

  1. 1 kg piersi z kurczaka
  2. 1/4 szklanki sosu Magday Gessler
  3. 1 cebula
  4. 3 ząbki czosnku
  5. 1 papryka czerwona
  6. 1 papryka żółta
  7. 1/4 szklanki oleju
  8. Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Najpierw należy umyć i osuszyć piersi z kurczaka. Następnie należy je posolić i popieprzyć. Następnie należy je marynować w sosie Magdy Gessler przez co najmniej godzinę. Po tym czasie należy pokroić cebulę, czosnek oraz paprykę w kostkę. Następnie należy rozgrzać olej na patelni i wrzucić na nią warzywa. Smażyć je przez kilka minut, aż będą miękkie. Następnie należy dodać do warzyw pokrojonego w kostkę kurczaka i smażyć go razem z warzywami przez kilka minut. Na końcu można doprawić całość solą i pieprzem do smaku.

Polecamy!

Jeśli lubisz smaczną i prostą potrawę, to Kurczak na butelce Magdy Gessler jest idealnym rozwiązaniem! Jego aromatyczny smak sprawi, że będzie on hitem każdego spotkania rodzinnego lub imprezy ze znajomymi! Spróbuj go już dziś!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz