Muszelki nadziewane

Muszelki nadziewane

Muszelki nadziewane to pyszne i smaczne danie, które jest idealnym rozwiązaniem na szybkie i łatwe przygotowanie obiadu. Muszelki są wypełnione farszem z mięsa mielonego, warzyw i przypraw, co sprawia, że są one bardzo aromatyczne. Dodatek sera mozzarella sprawia, że muszelki są jeszcze bardziej smaczne.

Muszelki nadziewane są idealnym daniem na rodzinny obiad lub spotkanie ze znajomymi. Można je podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Są one również doskonałym dodatkiem do sałatek lub kanapek.

Jeśli chcesz przygotować pyszną potrawę w krótkim czasie, muszelki nadziewane są idealnym rozwiązaniem. Przygotowanie ich jest proste i szybkie, a efekt końcowy zachwyci każdego!

Przepis na Muszelki nadziewane

Składniki:

  1. 500 g mięsa mielonego
  2. 1 cebula
  3. 1 papryka
  4. 1 puszka pomidorów
  5. 200 g sera mozzarella
  6. sól i pieprz do smaku
  7. oliwa z oliwek do smażenia
  8. muszelki do nadziewania (ok. 1 kg)

Sposób przygotowania: Najpierw podsmaż cebulę na oleju z oliwek. Następnie dodaj mięso mielone i smaż je razem z cebulą. Dodaj posiekaną paprykę oraz pomidory i dopraw solą oraz pieprzem do smaku. Smaż całość ok 10 minut aż farsz będzie gotowy.

Następnie wyjmij muszelki z opakowania i umyj je dokładnie pod bieżącą wodą. Usuń skorupy, które się otworzyły podczas mycia. Na każdym muszelku połóż odrobinę farszu i posyp startym serem mozzarella. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza prze ok 15-20 minut aż muszelki się lekko zrumienią.

Polecam!

Jeśli szukasz prostego i smacznego dania na rodzinny obiad lub spotkanie ze znajomymi, polecam Ci muszelki nadziewane! Przygotowanie tego dania jest proste i szybkie, a efekt końcowy naprawdę wart swojej ceny!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz