Malinowy sernik na zimno to idealny deser na letnie dni. Jest łatwy w przygotowaniu i szybki w przygotowaniu. Przepyszny smak malin i kremowej konsystencji sprawia, że jest to prawdziwa uczta dla podniebienia. Dodatek świeżych malin i bita śmietana sprawia, że jest to deser, który zachwyci każdego.
Sernik można przygotować na bazie herbatników lub ciasta francuskiego. Można go również udekorować owocami sezonowymi lub polewą czekoladową. Malinowy sernik na zimno jest idealnym deserem do podania po obiedzie lub kolacji.
Jeśli szukasz prostego i smacznego deseru, malinowy sernik na zimno jest idealnym rozwiązaniem. Jego delikatny smak i aromat malin sprawią, że będzie on hitem każdej imprezy.
Przepis na malinowy sernik na zimno
Składniki:
- 1 opakowanie herbatników
- 500 g twarogu
- 3/4 szklanki cukru
- 3 jajka
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki śmietany 30%
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 200 g malin
Do miseczki wsypać herbatniki i posiekać je drobniutko. Wymieszać je z 1/4 szklanki cukru i 1/4 szklanki oleju. Masę wyłożyć do formy do pieczenia (o średnicy ok. 24 cm) i wyrównać powierzchnię. Piec w temperaturze 180°C przez 15 minut.
W mikserze umieścić twaróg, 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1/4 szklanki oleju, mleko oraz budyń waniliowy i dokładnie zmiksować. Następnie dodać połowę malin i delikatnie wymieszać.</p >
Masę twarogową wylać na upieczony spód z herbatników i równomiernie rozsmarować. Na wierzchu ułożyć pozostałe maliny. Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny.</p >
Polecamy!
Malinowy sernik na zimno to idealny deser na letnie dni – prosty w przygotowaniu, a jednocześnie niebanalny i smaczny! Przekonaj się sam!