Żeberka w kapuście kiszonej z miodem

Żeberka w kapuście kiszonej z miodem to jedno z najbardziej popularnych dań polskiej kuchni. Jest to danie, które można przygotować na szybko i łatwo, a jednocześnie jest bardzo smaczne. Żeberka w kapużce są miękkie i delikatne, a dodatek miodu sprawia, że całość ma lekko słodki posmak. To danie idealne na obiad lub kolację.

Kapusta kiszona jest bogata w witaminy i minerały, dlatego też żeberka w kapuście są zdrowe i pożywne. Dodatek miodu sprawia, że danie staje się bardziej aromatyczne i smaczne. Można je podawać z ryżem lub ziemniakami.

Przepis na żeberka w kapuście kiszonej z miodem

Składniki:

  1. 1 kg żeberek
  2. 1 główka kapusty kiszonej
  3. 3-4 łyżki miodu
  4. 2 cebule
  5. 3-4 ząbki czosnku
  6. sól i pieprz do smaku
  7. oliwa do smażenia

Polecam!

Jeśli szukasz pysznego i prostego dania, to Żeberka w kapuście kiszonej z miodem są idealnym rozwiązaniem. Przygotowanie tego dania nie zajmuje dużo czasu, a efekt końcowy jest naprawdę smaczny. Polecam spróbować!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz