Szarlotka na herbatnikach

Szarlotka na herbatnikach

Szarlotka na herbatnikach to pyszny deser, który zadowoli każdego. Przygotowanie tego ciasta jest bardzo proste i szybkie. Wystarczy ułożyć herbatniki w formie, a następnie wyłożyć je warstwami jabłek i cukru. Na koniec można posypać całość cynamonem lub skropić masłem.

Szarlotka na herbatnikach jest idealna do podania na świątecznym stole. Można ją przygotować zarówno na słodko, jak i na słono. Jest to doskonały sposób na wykorzystanie resztek herbatników, które pozostały po innych deserach.

Szarlotka na herbatnikach to smaczny i prosty deser, który zadowoli każdego. Jest to idealne rozwiązanie dla osób, które chcą przygotować coś szybkiego i smacznego.

Przepis na Szarlotka na herbatnikach

Składniki:

  1. 1 opakowanie herbatników
  2. 3-4 duże jabłka
  3. 1/4 szklanki cukru
  4. 1 łyżeczka cynamonu (opcjonalnie)
  5. 2 łyżki masła (opcjonalnie)

Krok 1: Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza.

Krok 2: Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki.

Krok 3: Herbatniki ułożyć w formie do pieczenia tak, aby tworzyły dno.

Krok 4: Na herbatniki wyłożyć warstwę jabłek i posypać cukrem.

Krok 5: Powtórzyć czynności z kroku 4 aż do wykorzystania całego jabłek.

Krok 6: Posypać całość cynamonem lub skropić masłem.

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz