Papryka faszerowana mięsem mielonym

Papryka faszerowana mięsem mielonym to pyszne i zdrowe danie, które można przygotować w kilka chwil. Jest to idealny obiad dla całej rodziny, a także doskonały sposób na wykorzystanie pozostałego mięsa mielonego. Papryka jest niskokaloryczna i bogata w witaminy, a jej smak świetnie komponuje się z mięsem mielonym. Dodatkowo, papryka faszerowana mięsem mielonym jest bardzo łatwa do przygotowania.

Przepis na paprykę faszerowaną mięsem mielonym jest bardzo prosty. Wystarczy umyć i osuszyć papryki, usunąć gniazda nasienne i napełnić je mięsem mielonym. Następnie należy ułożyć je w naczyniu żaroodpornym i posypać serem. Całość należy piec w piekarniku przez około 30 minut.

Składniki:

  1. 4 duże papryki
  2. 500 g mięsa mielonego
  3. 1 cebula
  4. 3 ząbki czosnku
  5. 1/2 szklanki bułki tartej
  6. 1/4 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego
  7. 1 jajko
  8. sól i pieprz do smaku
  9. 50 g startego sera (opcjonalnie)

Polecam! Papryka faszerowana mięsem mielonym to pyszne danie, które można przygotować w kilka chwil. Jest to idealny obiad dla całej rodziny, a także doskonały sposób na wykorzystanie pozostałego mięsa mielonego.

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz