Warzywa lub mięso w tempurze

Warzywa lub mięso w tempurze

Tempur to japońska potrawa, która składa się z panierowanego i smażonego na głębokim oleju białego ryżu. Warzywa lub mięso w tempurze są idealnym sposobem na przygotowanie zdrowych i smacznych dań. Warzywa lub mięso w tempurze są łatwe do przygotowania i można je dostosować do swoich preferencji smakowych. Możesz użyć dowolnego rodzaju warzyw lub mięsa, aby stworzyć pyszne danie.

Warzywa lub mięso w tempurze są doskonałym dodatkiem do sałatek, kanapek lub jako samodzielne danie. Są one lekkie i chrupiące, a także bogate w witaminy i minerały. Warzywa lub mięso w tempurze są idealnym rozwiązaniem dla osób, które chcą zjeść coś zdrowego i smacznego.

Przepis na Warzywa lub Mięso w Tempurze

Składniki:

  1. 1/2 szklanki mieszaniny warzyw (np. marchew, papryka, cebula)
  2. 1/4 szklanki mielonego mięsa (np. wołowina, kurczak)
  3. 1/4 szklanki mieszaniny przypraw (np. czosnek, imbir, chili)
  4. 1/4 szklanki mieszaniny orzechów (np. migdały, orzeszki ziemne)
  5. 1/4 szklanki mieszaniny nasion (np. sezam, dynia)
  6. 3 jajka
  7. 1/2 szklanki bułki tartej
  8. Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz warzywa, mięso, przyprawy, orzechy i nasiona.

2. W drugiej misce ubij jajka i dodaj bułkę tartą.

3. Dodaj mieszaninę warzyw do miski z jajkami i bułką tartą i dobrze wymieszać.

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz